top of page

Енергетска ефикасност

65-350x233_edited.jpg
geneo.jpeg

Градиме современи енергетски ефикасни домови со термо фасада, во комбинација со новата генерација на прозорци и ѕиден систем на Knauf со термоблокови со што се обезбедува високо ниво на термички и звучни карактеристики. 

Фасада и термодинамика

Обезбедуваме највисока енергетска ефикасност со контактна ксинти термофасада, со стиропорни табли, завршно обработена со пластичен абрип. Во модерен стил и комбинација со мермер, стакло и други природни матерјали. Овој тип на фасада е најпогоден и најмногу применет на наше и на европско поднебје и е еден од најдобрите системи за обезбедување на високо ниво на термоизолација а секако и надворешена естетика на објектот.

Прозорци

Вградениот тип на прозореци од производители како што се SALAMANDER, кој се со шесткоморен профил со 3 стакла, К – ниско емисионо стакло и термоизолационо 4 сезонско стакло, полнето со АРГОН – гас. Овој тип на прозор е производ со најдобрар квалитет и најдобри параметри на нашиот и европскиот пазар. Максимална звучна и термоизолација и заштеда до 76% електрична енергија во лето, а 76% заштеда на топлина во зима.

bottom of page